Ingrediente
Blat de biscuiti:
- 380 g biscuiti petit beurre
- 4 linguri zahar
- o lingurita esenta migdale
- 180 g unt
Crema de branza:
- 600 g branza proaspata de vaci
- 200 g smantana 12 %
- o cutie mascarpone ( 200 g )
- 400 ml frisca lichida
- 250 g zahar pudra ( sau dupa gust )
- 2 plicuri de gelatina
- coaja si suc de lamaie
Jeleu cu gust de lamaie
- 1 pachet cu praf de jeleu cu gust de lamaie
- 500 ml apa
- 2 linguri zahar
Mod de preparare
Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.
Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul de 25 cm) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat ferm,muniform. Am pus tava la frigider, timp in care m-am ocupat de crema de branza.
Gelatina am dizolvat-o in putina apa amestecata cu zeama de lamaie.
Intr-un vas incapator am mixat celelalte ingrediente, apoi am adaugat si gelatina dizolvata si reincalzita 10 secunde la microunde (fara a o fierbe). Cand amestecul a devenit omogen si ferm l-am rasturnat peste blatul de biscuiti si l-am nivelat.
Jeleul de lamaie l-am preparat conform instructiunilor de pe pachet: am pus la fiert 500 ml apa (+ 2 linguri de zahar ), apoi am turnat continutul pachetului in apa fiarta, am amestecat pana la dizolvare completa si am asteptat sa se raceasca. Cand s-a racit suficient am turnat jeleul peste crema de branza si am dat totul la rece, pana a doua zi.
Ajutandu-ma de un cutit cu lama foarte subtire, am desprins cu grija prajitura de peretii tavii si am indepartat inelul. Am transferat Cheesecake-ul pe un platou si am servit, nu inainte de a-i scrie sotului meu ceva pe el :)) ( - Mi-l lasi asa? Nu scrii si tu un "47" pe el? :D Si-am scris! =))))) )
Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|