desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Postat de Ina in Prajituri
30 Iul 2015 | 27544 vizualizari
desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Este prima data cand fac cheesecake si ma declar extrem de multumita de rezultat :X Normal ca am cautat prin retetele voastre si am luat ponturi, cantitati de la mai multe retete ( cred ca de la Oana, Dia, Dya.... parca si Simona :))) ) Am ales sa fac acest desert in loc de tort pentru ziua lui Costel, intrucat este foarte usor de realizat si saptamana aceasta am fost extrem de ocupata. In plus, s-a dovedit a fi un desert racoritor, numai bun pentru temperatura de afara. La multi ani, dragul si iubitul meu coleg de camera si drum, sa-mi traiesti sanatos si sa ne fie bine impreuna!

Ingrediente

Blat de biscuiti:

  • 380 g biscuiti petit beurre
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita esenta migdale
  • 180 g unt

Crema de branza:

  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana 12 %
  • o cutie mascarpone ( 200 g )
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g zahar pudra ( sau dupa gust )
  • 2 plicuri de gelatina
  • coaja si suc de lamaie

Jeleu cu gust de lamaie

  • 1 pachet cu praf de jeleu cu gust de lamaie
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare. 

Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul de 25 cm) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat ferm,muniform. Am pus tava la frigider, timp in care m-am ocupat de crema de branza.

Gelatina am dizolvat-o in putina apa amestecata cu zeama de lamaie.

Intr-un vas incapator am mixat celelalte ingrediente, apoi am adaugat si gelatina dizolvata si reincalzita 10 secunde la microunde (fara a o fierbe). Cand amestecul a devenit omogen si ferm l-am rasturnat peste blatul de biscuiti si l-am nivelat.

Jeleul de lamaie l-am preparat conform instructiunilor de pe pachet: am pus la fiert 500 ml apa (+ 2 linguri de zahar ), apoi am turnat continutul pachetului in apa fiarta, am amestecat pana la dizolvare completa si am asteptat sa se raceasca. Cand s-a racit suficient am turnat jeleul peste crema de branza si am dat totul la rece, pana a doua zi. 

Ajutandu-ma de un cutit cu lama foarte subtire, am desprins cu grija prajitura de peretii tavii si am indepartat  inelul. Am transferat Cheesecake-ul pe un platou si am servit, nu inainte de a-i scrie sotului meu ceva pe el :))  ( - Mi-l lasi asa? Nu scrii si tu un "47" pe el? :D  Si-am scris! =)))))   )

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Blatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2015, 20:38
Hi-hi...ce frumos e tortul. La multi ani inca o data!
la 30.07.2015, 20:49
Nu dăm cu pietre cred că efoarte bun,după cum mănâncă ,Costel!
la 30.07.2015, 20:52
La multi ani
la 30.07.2015, 20:53
frumos
La multi ani Costele!
la 30.07.2015, 21:01
Ce frumos si gustos La multi ani

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking