Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
8 Mar 2017 | 3900 vizualizari
Desert cheesecake zebra cu ciocolata

Ingrediente

Ingrediente (tava 20 cm):

  • blat:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt
  • umplutura:
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare

Mod de preparare

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Separi albusurile de galbenusuri si bati bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si mixezi pana obtii o bezea. Adaugi branza si galbenusurile si mixezi compozitia cu un mixer vertical pentru a obtine o crema cat mai fina. (daca folosesti doar mascarpone nu e necesar). Adaugi faina cernuta si amesteci usor. Imparti compozitia in 2 parti egale. 


Topesti ciocolata maruntita in cuptorul cu microunde (sau pe baie de aburi) si adaugi o lingura din crema de branza si amesteci pana cand se omogenizeaza. Intr-unul din vase, adaugi cacaua si crema de ciocolata si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.
Pui o lingura mare de crema de ciocolata si apoi adaugi o lingura de crema alba, in centru, peste blatul de biscuiti. Alternezi cele 2 creme pana cand se termina compozitia. Scuturi bine tava pentru a se aseza crema cat mai bine si pentru a nu ramane goluri de aer (mie mi-au ramas cateva).
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru o ora. Il lasi la temperatura camerei sa se raceasca si apoi dai cheesecake-ul la rece pentru o ora. Il transferi pe un platou si il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake zebra cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura inteligenta

Postat de mirela0911

Prajitura inteligenta

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga putin cate putin untul topit si racit, apoi faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Postat de caroline

Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2017, 17:01
Ce galben frumos!
la 08.03.2017, 17:03
Multumesc! Am folosit oua de tara!
la 08.03.2017, 17:07
Ce culoare frumoasa are !
la 08.03.2017, 17:20
Îmi place mult!
la 08.03.2017, 17:41
ce bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking