Ingrediente
- 225 g ciocolată neagră (50% continut cacao)
- 60 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă mari
- 225 g făină
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 linguriță mică rasă praf copt (4 g)
- un vârf cuțit sare
- zahăr tos și zahăr pudră pentru tăvălit biscuiții
Mod de preparare
Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul.
Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie.
Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt, un vârf de cuțit sare și esența de vanilie. Se amestecă până la completa omogenizare.
Aluatul obținut se lasă minim 3 ore la frigider sau chiar toată noaptea.
Se formează biluțe cât o nucă și se tăvălesc întâi prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră. Se așează biscuiții în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 170°C pentru maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp pentru că interiorul trebuie să rămână ușor umed, ca la negresă.
Imediat dupa ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească ușor în tavă pentru că sunt foarte fragili și moi, după care se așează pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chocolate crinkles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|