Desert choux a la creme

Postat de RuxyRux in Prajituri
20 Ian 2019 | 4412 vizualizari
Desert choux a la creme

O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.

Ingrediente

Aluatul:

  • 75 gr. unt
  • 125 ml lapte
  • 75 gr. faina
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar pudra

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 100 gr. zahar
  • 30 gr. amidon
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt 82% grasime

Decor:

  • fructe de padure
  • physalis
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.

Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.

Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.

Am format spiralele de choux  cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.

Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute  am redus temperatura la 175 de grade Celsius.

Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.

Crema de vanilie:

Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.

intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.

Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul,  mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.

Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2019, 00:09
bun bun
la 21.01.2019, 00:34
Multumesc Motanas!
la 21.01.2019, 00:58
O prajitura deosebit de apreciata
la 21.01.2019, 06:25
Minunate!
la 21.01.2019, 07:18
Ce fain arata 😍😍😍😍🌹

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking