Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu in Prajituri
27 Apr 2024 | 578 vizualizari
Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Pentru ca maine sunt Floriile am zis sa le intampin cum se cuvine, adica cu niste ''floricele'' choux a la creme . Am incercat si alt fel de aluat decat cel pe care il fac deobicei, e cu unt si lapte, mi-a placut mult combinatia, am gasit reteta la Ella Cooking. Aceste mini choux a la creme sunt delicioase, mai ales in aceasta combinatie. Aluatul crocant se imbina de minune cu crema fina si frisca, iar dulceata de afine aduce un plus de savoare. Pentru Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, zahar, unt, frisca, dulceata de afine.

Ingrediente

  • Ingrediente Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos
  • Pentru cojile de choux-ri
  • 125 g unt cu 82% grasime
  • 125 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 8 g zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua M
  • 140 g faina 000
  • Crema vanilie
  • 2 oua M
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta vanilie sau extract
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte cu 3,5% grasime
  • Dulceata de afine
  • Frisca
  • cca 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri zahar vanilat pudra
  • Pt. pudrat
  • zahar vanilat pudra

Mod de preparare

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si vanilia, am pus pe foc craticioara si am amestecat continuu pana ce untul sa topit si a inceput sa fiarba. Am adaugat faina si am amestecat energic ca sa nu se faca cocoloase. Am tras craticioara de pe foc, am lasat sa se mai raceasca aluatul, apoi am inceput sa incorporez unul cate unul cele 4 oua, amestecand bine dupa fiecare ou. Am pus aluatul intr-un posh, am folosit un dui zimtat ( folositi ce dui vreti), am format choux-ri, am facut si vreo cateva floricele, faceti ce va trece prin cap. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor, sub tava am pus un ibric cu apa, dupa ce au inceput sa se rumeneasca, am mai micsorat un pic focul, sa nu le arde. Aici fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cum sa le coaca fara sa le arde sau sa ramana crude in mijloc. Le-am lasat sa se raceasca si m-am apucat de crema.

Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, zaharul si praful de sare, am omogenizat bine, apoi am adaugat  amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte, am adaugat si esenta de vanilie. Am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Smantana rece de la frigider am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul si am inceput sa mixez pana am obtinut o frisca ferma.

 Asamblare. Am taiat cojile racite, am pus crema intr-un posh si am umplut cojile, am pus cateva bobite de dulceata de afine apoi am poshat cate un mot de frisca, am asezat capacul de la coji si am presarat zahar vanilat pudra.

Poti incerca si varianta de Choux a la creme cu capsuni, un desert excelent sau poti prepara deliciosul Profiterol

Choux a la creme cu lamaie si menta este un alt desert savuros si plina de aroma.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi si dovleac

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si dovleac

  Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are...

Citeste continuarea

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Postat de RuxyRux

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Se prepara blatul: Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase. Pentru blatul de cacao...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2024, 22:39
Tare bune
la 28.04.2024, 01:50
la 28.04.2024, 19:06
Eu m-as inscrie la un platou cu choux-uri, dar nu stiu daca mai ai!
la 28.04.2024, 20:50
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking