Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos
Aluat coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si vanilia, am pus pe foc craticioara si am amestecat continuu pana ce untul sa topit si a inceput sa fiarba. Am adaugat faina si am amestecat energic ca sa nu se faca cocoloase. Am tras craticioara de pe foc, am lasat sa se mai raceasca aluatul, apoi am inceput sa incorporez unul cate unul cele 4 oua, amestecand bine dupa fiecare ou. Am pus aluatul intr-un posh, am folosit un dui zimtat ( folositi ce dui vreti), am format choux-ri, am facut si vreo cateva floricele, faceti ce va trece prin cap. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor, sub tava am pus un ibric cu apa, dupa ce au inceput sa se rumeneasca, am mai micsorat un pic focul, sa nu le arde. Aici fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cum sa le coaca fara sa le arde sau sa ramana crude in mijloc. Le-am lasat sa se raceasca si m-am apucat de crema.
Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, zaharul si praful de sare, am omogenizat bine, apoi am adaugat amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte, am adaugat si esenta de vanilie. Am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine.
Frisca : Smantana rece de la frigider am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul si am inceput sa mixez pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare. Am taiat cojile racite, am pus crema intr-un posh si am umplut cojile, am pus cateva bobite de dulceata de afine apoi am poshat cate un mot de frisca, am asezat capacul de la coji si am presarat zahar vanilat pudra.
Poti incerca si varianta de Choux a la creme cu capsuni, un desert excelent sau poti prepara deliciosul Profiterol.
Choux a la creme cu lamaie si menta este un alt desert savuros si plina de aroma.