Ingrediente
- 125 g lapte praf Dr. Oetker,
- 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
- 80 g îndulcitor pudră,
- 45 ml apă,
- 65 g unt 82% grăsime,
- 1 linguriță migdale măcinate,
- 1 linguriță cafea măcinată
Mod de preparare
Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă.
Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.
Separat, se face siropul de îndulcitor pudră cu apă, se lasă să fiarbă 1-2 minute, până se dizolvă îndulcitorul, apoi se pune untul moale, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă mai des și se mai lasă să fiarbă aprox 1 minut, apoi se încorporează amestecul de ingrediente uscate, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.
Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă (este bine dacă aveți o spatulă de silicon, pentru că vă va ajuta să aranjați mai frumos și nu se lipește pe ea compoziția) și se rulează cu ajutorul foliei, sub formă de baton. Se dă la frigider.
Când s-a răcit, se poate porționa.
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/ciocolata-de-casa-cu-indulcitor-cafea.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|