Desert ciocolata Duo

Postat de RODIMUR in Dulciuri
9 Dec 2020 | 7240 vizualizari
Desert ciocolata Duo

Îmi place mult ciocolata și nu degeaba prima rețetă serioasă pe care am făcut-o, pe când eram elevă de liceu, a fost acest desert delicios. De atunci am făcut multe kilograme de ciocolată, în fel și chip, iar pe acest site am postat deja șapte rețete, aceasta fiind a opta. De această dată am făcut ciocolata Duo, în două culori și pot spune că a ieșit delicioasă și tare aspectuoasă, ca de obicei. Eu zic că aceasta este o porție de ciocolată, pe care fiecare o poate tăia cum dorește. De asemenea, dacă veți dori ca ciocolata să nu fie prea înaltă, o puteți turna într-un vas mai larg și veți avea mai multe bucățele, dacă nu le veți tăia prea mari.

Ingrediente

  • Pentru ciocolata neagră:
  • 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
  • 50 grame de cacao de calitate
  • 400 grame de zahăr tos
  • 250 ml de apă
  • 100 grame de unt
  • esență de rom
  • Pentru ciocolata albă:
  • 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
  • 200 grame de zahăr tos
  • 100 grame de unt
  • esență de vanilie (migdale, lămâie)
  • 200 ml de apă
  • În plus:
  • unt pentru uns tava în care se va turna ciocolata

Mod de preparare

Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe.

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se adaugă treptat amestecul de cacao cu lapte praf, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul de cacao cu lapte praf a fost încorporat și ciocolata s-a omogenizat, se adaugă esența de rom și se amestecă, pentru a se disipa în toată cantitatea.

Se toarnă ciocolata caldă într-o tavă unsă cu unt în prealabil și se lasă în așteptare.

Pentru ciocolata albă se face, de asemenea, un sirop bine legat din apă cu zahăr, iar când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Apoi se adaugă treptat laptele praf, amestecând bine, ca să nu rămână cocoloașe. Când ciocolata este omogenă, se adaugă esența (de vanilie, migdale, sau lămâie), se amestecă bine și se toarnă repede (căci aceasta se întărește mult mai ușor decât ciocolata neagră) peste cea cu cacao. 

Se dă ciocolata la răcoare (nu la frigider, căci este încă fierbinte!) și când se întărește, se porționează, după cum dorește fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata Duo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca,...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2020, 20:16
Ce frumos arata si cu siguratnta e si foarte gustoasa!
la 09.12.2020, 20:32
Ce bine arata!
la 09.12.2020, 20:41
Da, Madi este excelentă...! Am pus și câteva cutiuțe la păstrare pentru băieți, de sărbători...Mulțumesc frumos, pentru apreciere!
la 09.12.2020, 20:41
Îți mulțumesc frumos, Cristina!
la 09.12.2020, 21:22

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking