Ingrediente
- Pentru ciocolata neagră:
- 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
- 50 grame de cacao de calitate
- 400 grame de zahăr tos
- 250 ml de apă
- 100 grame de unt
- esență de rom
- Pentru ciocolata albă:
- 250 grame de lapte praf (26% grăsime)
- 200 grame de zahăr tos
- 100 grame de unt
- esență de vanilie (migdale, lămâie)
- 200 ml de apă
- În plus:
- unt pentru uns tava în care se va turna ciocolata
Mod de preparare
Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe.
Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se adaugă treptat amestecul de cacao cu lapte praf, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul de cacao cu lapte praf a fost încorporat și ciocolata s-a omogenizat, se adaugă esența de rom și se amestecă, pentru a se disipa în toată cantitatea.
Se toarnă ciocolata caldă într-o tavă unsă cu unt în prealabil și se lasă în așteptare.
Pentru ciocolata albă se face, de asemenea, un sirop bine legat din apă cu zahăr, iar când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Apoi se adaugă treptat laptele praf, amestecând bine, ca să nu rămână cocoloașe. Când ciocolata este omogenă, se adaugă esența (de vanilie, migdale, sau lămâie), se amestecă bine și se toarnă repede (căci aceasta se întărește mult mai ușor decât ciocolata neagră) peste cea cu cacao.
Se dă ciocolata la răcoare (nu la frigider, căci este încă fierbinte!) și când se întărește, se porționează, după cum dorește fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata Duo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
|