Desert clatite bronzate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
10 Aug 2021 | 1958 vizualizari
Desert clatite bronzate

Am fost mereu tentată să fac astfel de clătite ”bronzate”, mai întâi pentru aspectul lor și apoi, după ce le-am savurat, pentru gustul minunat al combinației de compoziție cu cacao, cremă de brânză fină și cireșele confiate. O minunăție...! Din ingredientele de mai jos am făcut 10 clătite, câte 2/porție.

Ingrediente

  • 200 grame de făină albă
  • 50 grame de zahăr tos
  • 300 ml de lapte
  • coajă răzuită de lămâie
  • 1-2 ouă
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1-2 linguri de cacao
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de cremă de brânză
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos fin
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • cireșe confiate

Mod de preparare

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână cocoloașe. 

Se unge tigaia cu un strat subțire de ulei și apoi se dă la foc mic, până ce se încălzește bine. Atunci se toarnă un polonic de compoziție (de consistența smântânii) și clătitele se prăjesc ușor pe ambele fețe, la foc mic.

Când clătitele sunt gata, se iau cu o paletă și se depun pe o farfurie, până ce se răcoresc.

Între timp se pregătește umplutura: se mixează crema de brânză cu smântâna, zahărul tos și cel vanilinat, până ce acestea din urmă se dizolvă.

Când clătitele s-au răcorit puțin, se ung cu cremă, se pun cireșe confiate și se rulează.

Se servesc simple, sau cu frișcă. Sunt foarte bune, atât călduțe, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite bronzate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere si nuci

Postat de timea

Placinta invartita cu mere si nuci

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2021, 23:56
O combinatiune super-reusita !!!
la 11.08.2021, 07:38
foarte bune
la 11.08.2021, 09:40
la 11.08.2021, 15:00
frumoase au iesit
la 11.08.2021, 15:09

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking