Ingrediente
- 200 grame de făină albă
- 50 grame de zahăr tos
- 300 ml de lapte
- coajă răzuită de lămâie
- 1-2 ouă
- 1 praf de sare extrafină
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1-2 linguri de cacao
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- Pentru umplutură:
- 400 grame de cremă de brânză
- 4 linguri de smântână grasă
- 50-75 grame de zahăr tos fin
- 1 plic de zahăr vanilinat
- cireșe confiate
Mod de preparare
Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână cocoloașe.
Se unge tigaia cu un strat subțire de ulei și apoi se dă la foc mic, până ce se încălzește bine. Atunci se toarnă un polonic de compoziție (de consistența smântânii) și clătitele se prăjesc ușor pe ambele fețe, la foc mic.
Când clătitele sunt gata, se iau cu o paletă și se depun pe o farfurie, până ce se răcoresc.
Între timp se pregătește umplutura: se mixează crema de brânză cu smântâna, zahărul tos și cel vanilinat, până ce acestea din urmă se dizolvă.
Când clătitele s-au răcorit puțin, se ung cu cremă, se pun cireșe confiate și se rulează.
Se servesc simple, sau cu frișcă. Sunt foarte bune, atât călduțe, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite bronzate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|