Crema:
Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul.
Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza, apoi se toarna din laptele fierbinte o cana si se amesteca bine.
Se pune totul inapoi in laptele fierbinte cu ciocolata de pe foc si se amesteca, cand incepe sa se ingroase, se lasa sa clocoteasca si se opreste focul. Se pune untul si se mixeaza cu mixerul cu picior, astfel incat sa nu ramana cocoloase de amidon, se adauga si nutella si se amesteca bine. Crema se pune la rece.
Blatul:
Untul se topeste la foc mic si se lasa deoparte in vas.
Galbenusurile se amesteca cu smantana si apoi se pune untul, se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana devin ferme (ca pentru bezea), peste ele se adauga crema galbenusuri, faina si praful de copt, se amesteca.
Pe tava cuptorului tapetata cu foaie de copt, se asaza compozitia, se niveleaza cu spatula, se coace undeva intre 12 si 15 minute, la 180 de grade C, sau pana ce trece testul scobitorii.
Se scoate tava, se lasa prin alunecare foaia de blat cu tot cu pergament, se raceste si se taie ( ca pe foaia de hartie) in trei fasii egale (am masurat cu ruleta).
In tava, am pus prima foaie, am adaugat crema, apoi a doua foaie, din nou crema si ultima foaie si am imbracat prajitura in crema de ciocolata.
Am imbracat prajitura in frisca si am decorat-o cu nutella, pe care am lasat-o sa curga din lingurita in fir, trasand linii peste frisca.
In farfurie, am pus nuca macinata peste prajitura.
Minunata!