Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Postat de RuxyRux in Dulciuri
9 Feb 2017 | 5197 vizualizari
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Cine mai doreste, cine mai pofteste? :)))) desert pentru toate gusturile! :))))) Nucile sunt optionale...dar merg minunat! Am plecat de la pofta de crema de ciocolata pe care o aveam in gand, apoi parca am dorit altceva ...am ales blatul ( l-am rapit de la prajitura mea cu lamaie, :))))))) care imi place enorm de mult, sunt indragostita de el,  am combinat cu frisca si nuci si a iesit o minunatie de prajitura, la care va invit cu mare drag!

Ingrediente

Blat:
  • 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri smantana
  • 150 gr. faina
  • o lingurita praf de copt
  • 60 gr unt( 82% grasime)
  • vanilie
  • un praf de sare
Crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 200 gr. ciocolata( alegeti voi ce va place eu am pus ciocolata neagra 75%cacao)
  • 800 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar brun ( daca puneti ciocolata amaruie, gustati sa va placa, daca se simte nevoia mai adaugati)
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. cacao
  • 3 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
Decor:
  • doua pahare de frisca pline
  • 1 lingura de nutella
  • nuca macinata

Mod de preparare

Crema:

Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul.

Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza,  apoi se toarna din laptele fierbinte o cana si se amesteca bine.

Se pune totul inapoi in laptele fierbinte cu ciocolata de pe foc si se amesteca, cand incepe sa se ingroase, se lasa sa clocoteasca si se opreste focul. Se pune untul si se mixeaza cu mixerul cu picior, astfel incat sa nu ramana cocoloase de amidon, se adauga si nutella si se amesteca bine. Crema se pune la rece.

Blatul:

Untul se topeste la foc mic si se lasa deoparte in vas.

Galbenusurile se amesteca cu smantana si apoi se pune untul,  se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana devin ferme (ca pentru bezea), peste ele se adauga crema galbenusuri, faina si praful de copt, se amesteca.

Pe tava cuptorului tapetata cu foaie de copt, se asaza compozitia, se niveleaza cu spatula, se coace undeva intre 12 si 15 minute, la 180 de grade C, sau pana ce trece testul scobitorii.

Se scoate tava, se lasa prin alunecare foaia de blat cu tot cu pergament, se raceste si se taie ( ca pe foaia de hartie) in trei fasii egale (am masurat cu ruleta).

In tava, am pus prima foaie, am adaugat crema, apoi a doua foaie, din nou crema si ultima foaie si am imbracat prajitura in crema de ciocolata.

Am imbracat prajitura in frisca si am decorat-o cu  nutella, pe care am lasat-o sa curga din lingurita in fir, trasand linii peste frisca.

In farfurie, am pus nuca macinata peste prajitura.

Minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Postat de momo121

Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Pentru Banana bread:        Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2017, 20:51
Deloc nu e buna! Trimite-mi-o mie pe toata )
la 09.02.2017, 20:53
Daaaa....nu e bunaaa deloc! ))) Al meu sot a zis...mai pune-mi te rog o felie....ca prima nu e buna...deloc! )))) Inisorule scump ))
la 09.02.2017, 20:53
Jumătate la Ina, jumătate la mine ))
la 09.02.2017, 20:54
Daaa Merisor...jumatate la tine )))
la 09.02.2017, 20:57
Si si si eu

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking