Desert clatite Choco Kebab
Postat de RODIMUR in Dulciuri 15 Feb 2019 | 7443 vizualizari
Am vrut să fac și să postez această rețetă în jurul datei de 2 februarie, când atât noi, cât și francezii, sărbătorim Întâmpinarea Domnului. La francezi, prăjiturile specifice acestei sărbători (”La Chandeleur”) sunt clătitele, preparate cu mare măiestrie și aruncate cât mai sus, din tigaie, umplute apoi cu fel de fel de ingrediente. Nu degeaba există multe ”creperies” în fiecare orășel francez, ceea ce înseamnă, într-un singur cuvânt ”clătitării” (am văzut undeva asemenea firmă și la noi, deși termenul nu prea este folosit ca atare) adică un local unde se servesc în mod special clătite.
De câtva timp, în Franța sunt la mare căutare clătitele Choco Kebab, preparate cu aparatura specială de feliat ciocolata și se pare că și la noi, în marile orașe (Timișoara, Constanța...) au apărut astfel de aparate și de localuri.
Astfel de clătite am vrut să prepar de Întâmpinarea Domnului, dar am fost ocupată cu altceva. Totuși, mi-am zis că așa un desert special poate fi savurat oricând, așa că m-am apucat de treabă, deși nu am aparatul special de feliat ingrediente pentru kebab. M-am descurcat cu ustensilele avute la îndemână. Față de clătitele Choco Kebab văzute în Franța, în umplutură, care poate fi oricât de diversificată îi permite imaginația autorului, în loc de biscuiți Oreo, am preferat, ca ingredient crocant, napolitanele Joe, iar în loc de Nutella, eu am folosit Fineti. Restul ingredientelor au fost în conformitate cu gusturile mele.
Din ingredientele de mai jos am făcut 15 clătite, dar am umplut pentru servit doar 4, câte am mâncat imediat, celelalte urmând a fi umplute, când ne va fi din nou poftă...! Oricum, la cât sunt de dulci și de consistente, chiar și două clătite sunt prea mult deodată...
Inapoi la reteta
|