Desert clatite Choco Kebab

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Feb 2019 | 7443 vizualizari
Desert clatite Choco Kebab

Am vrut să fac și să postez această rețetă în jurul datei de 2 februarie, când atât noi, cât și francezii, sărbătorim Întâmpinarea Domnului. La francezi, prăjiturile specifice acestei sărbători (”La Chandeleur”) sunt clătitele, preparate cu mare măiestrie și aruncate cât mai sus, din tigaie, umplute apoi cu fel de fel de ingrediente. Nu degeaba există multe ”creperies” în fiecare orășel francez, ceea ce înseamnă, într-un singur cuvânt ”clătitării” (am văzut undeva asemenea firmă și la noi, deși termenul nu prea este folosit ca atare) adică un local unde se servesc în mod special clătite. De câtva timp, în Franța sunt la mare căutare clătitele Choco Kebab, preparate cu aparatura specială de feliat ciocolata și se pare că și la noi, în marile orașe (Timișoara, Constanța...) au apărut astfel de aparate și de localuri. Astfel de clătite am vrut să prepar de Întâmpinarea Domnului, dar am fost ocupată cu altceva. Totuși, mi-am zis că așa un desert special poate fi savurat oricând, așa că m-am apucat de treabă, deși nu am aparatul special de feliat ingrediente pentru kebab. M-am descurcat cu ustensilele avute la îndemână. Față de clătitele Choco Kebab văzute în Franța, în umplutură, care poate fi oricât de diversificată îi permite imaginația autorului, în loc de biscuiți Oreo, am preferat, ca ingredient crocant, napolitanele Joe, iar în loc de Nutella, eu am folosit Fineti. Restul ingredientelor au fost în conformitate cu gusturile mele. Din ingredientele de mai jos am făcut 15 clătite, dar am umplut pentru servit doar 4, câte am mâncat imediat, celelalte urmând a fi umplute, când ne va fi din nou poftă...! Oricum, la cât sunt de dulci și de consistente, chiar și două clătite sunt prea mult deodată...

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 200 grame de făină albă
  • 1-2 linguri de zahăr tos
  • 350 ml de lapte cald
  • 2 ouă
  • 50 grame de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de vanilie
  • coajă răzuită de lime
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • Pentru umplutură:
  • Fineti (Nutella)
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră
  • napolitane Joe
  • chamallows Haribo
  • frișcă din 200 ml de smântână grasă
  • ornamente decor
  • vișine din dulceață
  • pepite de ciocolată
  • Pentru frișcă:
  • 200 ml de smântână grasă
  • 1-2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • frișcă
  • ornamente decor
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră

Mod de preparare

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele cald, turnat puțin câte puțin, până ce se încorporează toate ingredientele. Se amestecă/mixează bine, ca să nu se formeze cocoloașe, iar compoziția să aibă densitatea smântânii.

Se încinge tigaia și se unge cu un strat subțire de ulei. Se toarnă un polonic mic (sau o ceșcuță) de compoziție. Se rumenește frumos clătita pe ambele fețe și apoi se depune pe o farfurie. Se repetă operațiunea, până ce se termină compoziția.

Se face frișca mixând smântâna rece  și adăugând treptat zahărul pudră și vanilia, până ce are consistența dorită, după care se dă la frigider.

Când s-au terminat de făcut toate clătitele, se ia căte una, se unge cu 2 lingurițe încărcate de Fineti (Nutella), iar pe mijloc se fac niște serpentine din frișcă pe care se pune chamallows, bucățele de napolitană, ciocolată albă și neagră tăiată fin, sau mai grosier, ornamente decor, vișine din ciocolată...

Se ridică partea inferioară a clătitei și se suprapun părțile laterale, ca la kebab. Grație cremei Fineti, ele se vor lipi și vor putea fi decorate, pentru servire, cu ciocolată topită, ornamente decor, frișcă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite Choco Kebab" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta CorinutaClem......

Postat de Constelatialeu

Desert tarta CorinutaClem......

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi...

Citeste continuarea

Mini cozonacei cu nuca

Postat de rocsi_1612

Mini cozonacei cu nuca

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2019, 19:52
Astea sunt pe gustul copiilor!
la 15.02.2019, 19:54
Ooooooooo, ce desert irezistibil!
la 15.02.2019, 19:57
Și oamenii maturi mănâncă adeseori clătite, Mirela...! Cred că și tu mănânci, nu-i așa...?
la 15.02.2019, 19:57
la 15.02.2019, 19:59
Sunt pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking