Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Mar 2018 | 4160 vizualizari
Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

Diferența între clătitele de post și cele de frupt este abia sesizabilă și cum sunt foarte bune și îmbietoare, după miros, m-am gândit să le prepar acum, ca desert. Dar am vrut să le dau un aspect insolit, pentru a le despărți de imaginea șablon a lor. Așadar, iată acum clătite cornete, rulate și umplute cu gem. Și mi s-au părut mai bune, mai ușor de mâncat, mai plăcute, așa... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, câte 3 clătite/porție.

Ingrediente

  • 250 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit clătitele
  • 500 ml de apă minerală
  • gem de caise

Mod de preparare

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii.

Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru clătite devine omogen și are consistența smântânii.

Se unge cu ulei tigaia în care se vor prăji clătitele și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Clătitele se fac la foc mic și se rumenesc ușor și frumos pe ambele fețe.

Când s-a epuizat toată compoziția și s-au făcut toate clătitele, se ung cu gem de fructe (într-un strat subțire, nu prea gros) se pliază în două, după care se rulează ca niște cornete.

Sunt bune atât calde, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cornete de post, umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Postat de Corina33

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu Nutella

Postat de BakeUpArtist

Desert gogosi cu Nutella

Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.  Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2018, 08:53
la 15.03.2018, 08:58
Yummi! Servesc doua!
la 15.03.2018, 08:59
Vreau si eu macar una
la 15.03.2018, 09:19
Si eu una, ca nu am mai mancat de mult!
la 15.03.2018, 09:20
Cu plăcere, Mirela!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking