Ingrediente
- 250 grame de făină albă
- 2 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 praf de sare
- 1 plic de vanilie
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit clătitele
- 500 ml de apă minerală
- gem de caise
Mod de preparare
Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii.
Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru clătite devine omogen și are consistența smântânii.
Se unge cu ulei tigaia în care se vor prăji clătitele și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Clătitele se fac la foc mic și se rumenesc ușor și frumos pe ambele fețe.
Când s-a epuizat toată compoziția și s-au făcut toate clătitele, se ung cu gem de fructe (într-un strat subțire, nu prea gros) se pliază în două, după care se rulează ca niște cornete.
Sunt bune atât calde, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cornete de post, umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|