Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure

Postat de ladydi in Dulciuri
9 Oct 2017 | 1797 vizualizari
Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure

    Aceasta este o reteta in colaborare... :) Piticul meu a dorit clatite, Costi a preparat aluatul si deoarece trebuia sa folosesc ingredientul meu secret: ciocolata, eu m-am ocupat de umplutura...asa ca am putea foarte usor sa le spunem Clatite a la Balan  ;))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei din care 50 ml pentru prajit
  • un praf de sare
  • 2 banane
  • esenta de vanilie
  • cca 50 g ciocolata cu arahide si fructe de padure

Mod de preparare

 

 

 Batem ouale cu un praf de sare apoi adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce le amestecam bine, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, avand grija sa nu se faca cocolase.

Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul cu un polonic, rotind tigaia astfel incat aluatul sa formeze un strat uniform pe toata suprafata tigaii. Cand marginile clatitei devin aurii, o intoarcem pe partea celalata si o lasam pana se rumeneste usor. Repetam procedeul pana terminam aluatul. Cat sunt calde, chiar un pic fierbinti, asezam bucatele de ciocolata marunte si felii de banane, apoi le rulam. Presaram un pic de scortisoara si ciocolata alba rasa si gata. :)

Avand in vedere ca piticul meu a declarat ca sunt delicioase, ma declar fericita (desi recunosc ca m-ar incanta si premiul :P).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta de dovleac cu stafide

Postat de Dya

Placinta de dovleac cu stafide

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare....

Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan

Gogosi pufoase la cuptor

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 09.10.2017, 22:19
la 09.10.2017, 22:25
Nu va suparati, cu seminte nu aveti?
la 09.10.2017, 22:28
O, ce bunătăți, Diana!
la 09.10.2017, 22:34
la 09.10.2017, 22:36
Of, Cleme, Cleme... daca iti dau seminte carcotesti, daca nu iti dau comentezi... Ce ma fac eu cu tine?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking