Desert clatite cu branza la cuptor

Postat de oanapl in Prajituri
24 Ian 2020 | 4513 vizualizari
Desert clatite cu branza la cuptor

Zilele trecute era pe prima pagină o rețetă de clătite, făcute de Simona. Mi-ați făcut o poftă grozavă, așa că am pregătit și eu o porție. Nu am folosit rețeta Simonei, pentru că nu aveam toate ingredientele în casă, dar au ieșit delicioase și ale mele.  După ce le-am scos din cuptor le-am lăsat puțin să se răcorească și când să le pozez ia-le de unde nu-s. :D

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr cu caramel
  • 250 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 400 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 40 g stafide
  • esență de lămâie
  • Ingrediente topping:
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.

Se pune într-un bol brânza cu smântâna, zahărul și esența de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă stafidele. Cu această cremă se ung clătitele.

Se împachetează clătitele, prin rulare apoi se pun într-un vas termorezistent uns cu unt. Smântâna se amestecă cu zahărul măcinat și ouăle. Amestecul se distribuie uniform peste clătite.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-40 de minute.

Eu le-am pudrat cu zahăr după ce s-au răcit, dar nu e neapărat necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Desert clatite cu branza la cuptor

Postat de oanapl

Desert clatite cu branza la cuptor

Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2020, 20:09
Clatitele sunt de nerefuzat !!!
la 24.01.2020, 21:39
Asa este!
la 24.01.2020, 22:12
Delicioase !
la 24.01.2020, 22:23
Bune!
la 25.01.2020, 07:28

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking