Ingrediente
- 150 grame de făină albă
- 25-30 grame de zahăr tos
- 300 ml de lapte
- 1 ou
- 1 praf de sare extrafină
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 linguriță de coajă răzuită de limetă
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- 100 grame de dropsuri de ciocolată neagră
- 40 grame de ciocolată albă
- 3-4 linguri de nutella
Mod de preparare
Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se topește.
Se unge cu ulei tigaia încălzită și se toarnă un polonic mic de compoziție. Se coace clătita la foc mic, până ce se rumenește ușor, după care se întoarce pe partea cealaltă. Se pun dropsurile de ciocolată pe clătită și se mai ține la foc mic, până ce se rumenește ușor. Atunci se ia cu grijă clătita din tigaie, ca să nu se scurgă ciocolata caldă și se dă la răcoare. Bulinele de ciocolată de pe clătite constituie tot farmecul acestora.
Se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția de clătite. Fiecare clătită va fi pusă pe o farfurie separată, până ce se întărește ciocolata.
Se pot plia clătitele, măcar parțial, cu bulinele de ciocolată la interior. Cine vrea să mențină clătitele cu bulinele la vedere, va trebui să le lase nesuprapuse, până ce se întărește ciocolata.
Cine dorește, poate decora clătitele cu ciocolată răzuită, fin sau grosier, cu nutella, sau cu frișcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu buline de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|