Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie.
Între timp pregătim scrobul.
Batem bine ouăle cu telul (pentru rapiditate, eu folosesc un mixer) și le amestecăm cu laptele. Opțional punem zahăr vanilat și coajă rasă de lămâie. Eu nu pun deoarece vreau să simt gustul rafinat al florilor de salcâm!
Adăugăm apoi sarea și treptat făina și amestecăm până ce obținem un scrob de consistența smântânii.
Adăugăm și florile de salcâm (doar petalele), puțin ulei și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Punem și bicarbonatul, care le va face mult mai pufoase! După omogenizare, lăsăm scrobul la odihnit, cam 5 minute.
Încălzim bine, la foc mediu, o tigaie antiaderentă. Picurăm puțin ulei, cât să o ungem ușor și turnăm cantitatea dorită din compoziția de clatite (scrob), cu un polonic. Întindem scrobul, uniform în tigaie.
Lăsăm să se coacă aproximativ un minut, un minut și jumătate după care o întoarcem, cu grijă, pe partea cealaltă. Când este gata, o scoatem pe o farfurie.
Procedam la fel și cu restul de scrob, până terminăm de făcut toate clătitele.
Le servim calde, cu dulceață, gem sau sirop, după preferință, alături de o cană cu lapte! Eu le prefer fără, eventual cu o cană cu lapte, tocmai pentru a simți gustul florilor de salcâm.
Poftă bună!