Desert clatite japoneze
Postat de RODIMUR in Dulciuri 13 Sep 2020 | 3737 vizualizari
De când am auzit de clătite japoneze mi-am dorit să prepar așa ceva, de curiozitate. Prima dată nu mi-a plăcut cum au ieșit și m-am gândit că din cauza ouălor (mai multe, decât la clătitele obișnuite) s-au întărit după câteva ore. Am avut răbdare să încerc o altă rețetă și de această dată am fost chiar încântată văzând că au rămas moi și fragede și a treia zi. Deși numărul de ouă a rămas același, am pus mult mai puțină făină, mai puțin zahăr, în schimb, ceea ce a fost hotărâtor, am mixat albușurile până la starea de bezea și abia apoi am adăugat, cu mare precauție, celelalte ingrediente. Le admiram crescând sub capacul de la tigaie și deși s-au mai lăsat puțin, când le-am întors pe partea cealaltă, au rămas moi, pufoase și tare bune la gust. Iar crema de ciocolată, cu ornamente, mure și cireșe confiate le-au dat gustul excelent pe care vreau să-l mai savurez și altă dată, căci sigur voi mai face astfel de clătite.
Din ingredientele de mai jos au ieșit 10 clătite. Mi-a plăcut să le dau o formă ovală, așa cum am văzut într-un clip japonez pe net, deși cele mai multe erau tot rotunde, cum face toată lumea.
Inapoi la reteta
|