Desert clatite japoneze

Postat de RODIMUR in Dulciuri
13 Sep 2020 | 3720 vizualizari
Desert clatite japoneze

De când am auzit de clătite japoneze mi-am dorit să prepar așa ceva, de curiozitate. Prima dată nu mi-a plăcut cum au ieșit și m-am gândit că din cauza ouălor (mai multe, decât la clătitele obișnuite) s-au întărit după câteva ore. Am avut răbdare să încerc o altă rețetă și de această dată am fost chiar încântată văzând că au rămas moi și fragede și a treia zi. Deși numărul de ouă a rămas același, am pus mult mai puțină făină, mai puțin zahăr, în schimb, ceea ce a fost hotărâtor, am mixat albușurile până la starea de bezea și abia apoi am adăugat, cu mare precauție, celelalte ingrediente. Le admiram crescând sub capacul de la tigaie și deși s-au mai lăsat puțin, când le-am întors pe partea cealaltă, au rămas moi, pufoase și tare bune la gust. Iar crema de ciocolată, cu ornamente, mure și cireșe confiate le-au dat gustul excelent pe care vreau să-l mai savurez și altă dată, căci sigur voi mai face astfel de clătite. Din ingredientele de mai jos au ieșit 10 clătite. Mi-a plăcut să le dau o formă ovală, așa cum am văzut într-un clip japonez pe net, deși cele mai multe erau tot rotunde, cum face toată lumea.

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 4 ouă
  • 50 grame de zahăr tos
  • 40 ml de lapte
  • 80 grame de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • unt (ulei de floarea soarelui) pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • cremă de ciocolată duo
  • cireșe confiate
  • mure
  • ornamente decor

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină.

Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la consistența unei bezele bine legate.

Atunci se încorporează ușor gălbenușurile, unul câte unul, cu ajutorul unei spatule și apoi laptele, puțin câte puțin.

Se adaugă apoi treptat făina ”în ploaie”, amestecată cu praful de copt și se încorporează ușor, ca să ”nu se lase” compoziția.

Se unge tigaia încinsă, la foc mic, cu unt (sau cu foarte puțin ulei de floarea soarelui) și se toarnă compoziția, sub formă de cerculețe, sau ovale, câte două linguri încărcate, fără a o netezi/întinde.

Se adaugă în tavă, între clătite, 1/2 linguriță de apă și apoi se pune capacul pe tigaie. Clătitele se coc câte 4-5 minute, cu capacul pus, pe fiecare parte și de fiecare dată se adaugă 1/2 linguriță de apă.

Se scot clătitele pe un platou și când se răcoresc se decorează (umplu) cu cremă de ciocolată, ornamente, fructe.

Se păstrează la fel de bune și moi încă 1-2 zile, dacă se acoperă recipientul în care s-au pus, cu un capac, ca să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

Postat de Bucataras

Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si...

Citeste continuarea

Inghetata cu menta si ciocolata

Postat de Patricia_Iordache_79

Inghetata cu menta si ciocolata

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida. Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca. Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2020, 21:47
Frumos au mai crescut !!!! Probabil ca aveau tigaie special-ovala ! Oricum eu nu sunt mofturoasa , as putea sa le gust si rotunde
la 13.09.2020, 21:54
Mihaela și eu pot să le mănânc rotunde, dar mi-au plăcut ovale, mi se par mai drăguțe... Nu avea tigaie specială, le turna pur și simplu sub forma asta, pe o plită (pe care erau fixate/desenate șabloane rotunde și ovale. Am luat model, deși eu le-am turnat ”din ochi”, în tigaie, nu am plită din aceea, ca în clip... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 13.09.2020, 22:17
la 13.09.2020, 22:44
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 14.09.2020, 08:46
Super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking