Ingrediente
- 200 ml lapte condensat cremos (îndulcit)
- 400 gr smantană 30%
- 300 gr zmeură proaspătă (de grădină, foarte parfumată)
- 2-3 lg zahăr
- 100 gr mascarpone
- 1 păstaie vanilie
- 2-3 lg suc de sfeclă (optional)
Mod de preparare
Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma.
Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider.
A doua zi, se scoate, se pasează cu un blender și se strecoară sosul obținut printr-o sită. Se lasa deoparte.
Se pune într-un castron smântâna. Se mixează bine până devine fermă și pufoasă. Se adaugă laptele condensat, lingură cu lingură. Nu se adaugă tot odată. Se încorporează ușor în frișcă.
Păstaia de vanilie se despica pe lung, se scot semințele cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Semințele se adaugă peste frișcă și se amestecă ușor să se distribuie uniform. Se adaugă 1-2 lg de mascarpone și se omogenizează.
Jumătate din compoziția obținută se amestecă cu sosul de zmeură rezultat. Se adaugă câteva linguri de suc de sfeclă pentru un plus de culoare. Aceasta nu se va resimți în gustul înghețatei. Pentru un plus de aromă și aspect, se adaugă și câteva bobițe de zmeură proaspătă.
Se pregătește o formă în care se toarnă ambele compoziții, alternându-se după bunul plac. Se decorează cu bobițe de zmeură, respectiv pepite de ciocolată.
Înghețata se pune la rece, în congelator, unde este necesar să stea până a a doua zi.
Înainte de servire, se scoate, se lasă 4-5 minute, apoi, cu ajutorul unei linguri speciale, se porționează și se pune într-o cupă.
Se savurează cu ochii închiși!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de zmeura si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|