Ingrediente
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 300 gr faina (eu am folosit de tara)
- 3 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 3 lingurite vanilie
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- ulei pentru uns tigaia
- pentru servit:
- dulceata, finetti si ce va mai place
Mod de preparare
Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare.
Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala.
Jumatatea din cantitatea de faina o amestecam cu praful de copt, sarea si o adaugam toata in compozitia lichida.
Restul de faina o incorporam treptat, pana aluatul are consistenta unei smantani, nu prea groase.
Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai fie necesar sa mai adaugati 1-2 linguri in plus, pentru ca este mai fina fata de cea de tara.
La final, aromatizam compozitia cu vanilie si coaja rasa de lamaie.
Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei cu un penson.
Punem un polonic potrivit din compozitie, o intindem bine miscand tigaia.
Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit, le scoatem pe un platou.
Ungem tigaia din cand in cand cu ulei. Daca aveti o tigaie foarte buna, este posibil ca pe parcursul coacerii, chiar sa nu mai fie nevoie sa o ungeti.
Acum umplem clatitele cu ce dorim, eu prefer dulceata de visine, recunosc, si servim.
Din aceasta cantitate, mi-au iesit cam 18 clatite.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite, reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|