Desert cornulete cu ciocolata

Postat de sufletista in Dulciuri
2 Apr 2017 | 3833 vizualizari
Desert cornulete cu ciocolata

Retete de post economice

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cana bors acru (200 ml)
  • 1 lingura otet
  • 1/2 cana ulei
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 1 plic drojdie uscata
  • +3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • ciocolata de post

Mod de preparare

Intr-o cratita, adaugam cele 3 linguri de ulei si 2 linguri faina, amestecam si punem pe foc cca. 1 min, pana ce se ingroasa ca un sos mai grosut.

Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in lingura de otet, esenta, borsul si uleiul, framantam un aluat omogen si nelipicios.

Intindem coca intr-o foaie, ungem cu sosul pregatit si impaturim aluatul in 3 invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata si taiem triunghiuri, pe partea mai lata, adaugam cate o patratica de ciocolata, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu apa amestecata cu zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete de zapada

Postat de sufletista

Desert cornulete de zapada

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Postat de gaby_d

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 09:20
bune, bune!
la 02.04.2017, 09:21
Sunt si bune si arata si foarte bine!
la 02.04.2017, 09:24
la 02.04.2017, 10:08
Cu ciocoooo.....
la 02.04.2017, 10:16
Yummmy, vreau si eu!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking