Desert cornulete din albusuri

Postat de oanapl in Prajituri
21 Ian 2021 | 2108 vizualizari
Desert cornulete din albusuri

"retete festive de iarna" Dacă v-au rămas albușuri de la alte prăjituri, ar fi păcat să le aruncați când puteți pregăti niște cornulețe delicioase. Eu m-am inspirat de la Dana Burlacu (prajituricisialtele.ro).

Ingrediente

  • 90g albuș (cca. 3 albușuri)
  • 100g unt
  • 50g zahăr
  • 140g făină
  • 25g cacao
  • 50g nuci măcinate
  • 1 linguriță praf de copt (4-5g)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor.
Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se omogenizează ingredientele. Se va obține un aluat ușor moale și lipicios. Se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră sau chiar peste noapte.
Cuptorul se pornește la 180 grade Celsius.
Aluatul se întinde pe o hârtie de copt. Este ușor sfărâmicios, dar se poate întinde cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire.
Cu un tăietor ondulat (sau cu cuțitul) se decupează tringhiuri cu unghi ascuțit. Triunghiurile se rulează de la bază spre vârf.
Cornulețele se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 grade Celsius, cca.25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura de post

Postat de Ina

Prajitura de post

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici...

Citeste continuarea

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Postat de merisor67

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2021, 22:21
Ce bune tre sa fie cu asa ingrediente!
la 21.01.2021, 22:29
Mulțumesc!
la 21.01.2021, 22:45
la 21.01.2021, 23:00
O idee bună, dacă tot avem albușuri destule...
la 21.01.2021, 23:01

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking