Ingrediente
Pt. aluat:
- 600 gr faina
- 25 g drojdie proaspata
- 2 oua
- 30 gr zahar pudra vanilat
- 200 ml lapte caldut
- 200 gr unt
- 1/2 lgt sare
Pt. umpluturi:
- 100 g mac
- 2 lg stafide aurii
- 75 g zahar pudra vanilat
- 50 ml apa
- 100 g nuca macinata
- 2 lg stafide aurii
- 75 g zahar pudra vanilat
- 50 ml apa
- 1 ou
- 1 lg lapte
Mod de preparare
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga untul cu laptele, zaharul pudra vanilat, sarea si ouale batute. Se amesteca, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Daca mai este necesar, se mai adauga faina in timpul framantarii. Se da aluatul la rece.
In acest timp, se pregatesc umpluturile. In doua boluri, se pun macul si nuca macinata. Peste fiecare se pun stafidele. Se fierbe apa cu zaharul pudra vanilat, timp de 2-3 minute, apoi se imparte in doua si se toarna peste fiecare umplutura asa fierbinte. Se amesteca si se omogenizeaza bine.
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bilute mici de cca 35 g fiecare. Se intinde in forma ovala, se asaza pe o parte cate 1-2 lgt de umplutura, apoi se ruleaza. Se da forma de potcoava si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se separa oul. Galbenusul se amesteca cu 1 lg de lapte, apoi se unge cornurile. Se lasa sa se usuce, apoi se ung cu albusul batut.
Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|