Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911 in Dulciuri
28 Feb 2017 | 2349 vizualizari
Desert cornuri Bratislava

Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta >:D<) si au iesit atat de bune ca va trebui repetata reteta curand.

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 600 gr faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 30 gr zahar pudra vanilat
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 gr unt
  • 1/2 lgt sare

Pt. umpluturi:

  • 100 g mac
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 100 g nuca macinata
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lg lapte

Mod de preparare

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga untul cu laptele, zaharul pudra vanilat, sarea si ouale batute. Se amesteca, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Daca mai este necesar, se mai adauga faina in timpul framantarii. Se da aluatul la rece.

In acest timp, se pregatesc umpluturile. In doua boluri, se pun macul si nuca macinata. Peste fiecare se pun stafidele. Se fierbe apa cu zaharul pudra vanilat, timp de 2-3 minute, apoi se imparte in doua si se toarna peste fiecare umplutura asa fierbinte. Se amesteca si se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bilute mici de cca 35 g fiecare. Se intinde in forma ovala, se asaza pe o parte cate 1-2 lgt de umplutura, apoi se ruleaza. Se da forma de potcoava si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se separa oul. Galbenusul se amesteca cu 1 lg de lapte, apoi se unge cornurile. Se lasa sa se usuce, apoi se ung cu albusul batut.

Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert briose cu dovleac

Postat de dantes

Desert briose cu dovleac

Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate...

Citeste continuarea

Inghetata tiramisu

Postat de diaconta

Inghetata tiramisu

Am amestecat foarte bine cafeaua solubila cu o lingurita de Green Sugar si am adaugat treptat câte putin lapte. Am mixat mascarponele cu restul de Green Sugar,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.02.2017, 21:12
la 28.02.2017, 21:17
E iar epidemie....
la 28.02.2017, 21:23
Diana
la 28.02.2017, 21:23
Cleme, unde unde?
la 28.02.2017, 21:31
La Bratislava......

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking