Desert cornuri cu crema de ciocolata

Postat de TAB1TA in Dulciuri
3 Apr 2020 | 1918 vizualizari
Desert cornuri cu crema de ciocolata

Moi si pufoase numai bune pentru micul dejun.

Ingrediente

  • faina 500 g
  • drojdie uscata 7x2 (14 g)
  • zahar 100 g
  • lapte 150 ml
  • unt 50 g
  • oua 2

Umplutura:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g faina
  • 100 g ciocolata
  • Rom (optional)

Pentru uns:

  • 1 Galbenus

Mod de preparare

Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine.
Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator.
Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul si untul amestecate. Am adaugat si ouale si am amestecat totul bine pana a rezultat un aluat elastic.
Am acoperit cu un prosop si am lasat aluatul sa creasca pentru aproximativ 2 ore.
Intre timp am pregatit crema.
Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat.
Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat.
Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic.
Am adaugat si ciocolata rupta in bucati.
Am amestecat pana cand crema s-a ingrosat.
Apoi am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut, am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rupt cate o bucata din aluat, am intins-o si am taiat in forma de triunghiuri.
Cu ajutorul unei linguri am pus crema pe baza triunghiului si am rulat usor spre varf.
Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am uns cu galbenus de ou cu ajutorul unei pensule.
Le-am dat la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute cand s-au rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Postat de gaby_d

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2020, 05:58
la 03.04.2020, 07:59
Ce merge acum cu cafeaua
la 03.04.2020, 08:27
La bunătate de cornuri vin cu o cafea!
la 03.04.2020, 08:45
bune !
la 03.04.2020, 09:28

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking