Desert cornuri cu crema de ciocolata

Postat de momo121 in Dulciuri
23 Mai 2020 | 3719 vizualizari
Desert cornuri cu crema de ciocolata

"Aluaturi de casa" Sunt tare bune langa o cafeluta sau ca o gustarica intre mese!:x

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100g zahar
  • 20g faina
  • 40-45g cacao
  • 350ml lapte
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.

Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.

In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:

Intr-un ibric, amestecam faina, cacao si zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin pana omogenizam bine totul. Transferam ibricul pe foc, iar cand s-a incalzit, punem si

ciocolata rupta in buatele si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.

Lasam sa se raceasca acoperit cu folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma pojghita!

 

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

Impartim aluatul in 3 sau 4 (depinde cat de mari le doriti) si fiecare bila o intindem intr-o forma rotunda si cu o rola de pizza taiem aluatul in 8 tringhiuri.

Fiecarui triunghi format ii punem cate o lingura de crema de ciocolata, iar ca sa nu curga foarte tare crema la coacere ungem marginile cu albus batut, apoi rulam pana formam un corn.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170°C cu ventilatie pentru circa 20 minute!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Postat de gaby_d

Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2020, 18:19
Cam bune cornurile astea ciocolatoase !
la 23.05.2020, 19:09
la 23.05.2020, 19:57
la 23.05.2020, 20:57
Dacă-s cu ciocolată sigur au trecere și la Zmei!
la 23.05.2020, 21:04
Daca sunt cu crema de ciocolata, pot manca mai multe de unu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking