Desert cornuri cu mere si nuca

Postat de caroline in Dulciuri
5 Iun 2018 | 3303 vizualizari
Desert cornuri cu mere si nuca

M-am inspirat din reteta Laurei : '' Pariziene umplute cu mere,nuca si morcovi '' ... asa pufoase au iesit ...  ''Picnicul bucatarasilor''

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 600 gr faina tip 00
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei

Pentru umplutura :

  • 6 mere
  • 80 gr zahar
  • 100 gr miez de nuca

In plus :

  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Punem intr-un bol micut drojdia maruntita, un praf de sare si zaharul. Adaugam putin lapte caldut ( NU fierbinte) si lasam 10 minute.

Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia (dupa cele 10 minute), ouale si restul de lapte caldut.

Framantam aluatul, adaugand putin cate putin uleiul. 

Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla ( cel putin ) volumul.

In acest timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoare.

Intr-o tigaie punem la calit merele cu zaharul. La urma adaugam nuca tocata. 

Cand aluatul a dospit, il impartim in doua parti. 

Ungem masa de lucru cu ulei ( sau presaram faina ) si intindem fiecare parte de aluat intr-o forma rotunda.Taiem in 8 parti. Pe fiecare parte punem din compozitia de mere si rulam.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit pentru 15 minute.

Ungem cornurile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Cand cornurile sunt frumos aurite...le scoatem si servim. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2018, 19:15
Ce frumos s-au rumenit!
la 05.06.2018, 19:36
Da...
la 05.06.2018, 19:49
Si aromate, si delicioase!
la 05.06.2018, 20:07
la 05.06.2018, 20:44
Vreau si eu, ca sunt delicioaseeee!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking