Desert cornuri cu nuca

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
7 Mai 2020 | 2479 vizualizari
Desert cornuri cu nuca

Aluaturi de casă!

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie proaspătă +1 lg zahăr +1 lg apa caldă +1 lg faină
  • Un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg unt
  • Umplutură:
  • 200 g nuca măcinată
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • Esenta de rom
  • 2 lg cacao

Pt uns: Un galbenus +1 lg lapte

Mod de preparare

Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.

Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul.

Faina cernuta se pune intr-un castron.  Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul! 

Umplutură: Nuca măcinată se omogenizeaza cu zahărul, esenta, cacao, laptele. 

După ce a crescut aluatul se imparte in 4 părți. 

Se ia o parte se intinde si se taie in 8 triunghiuri. Se pune umplutura la baza triunghiului și se ruleaza. 

Se procedează la fel si cu restul de aluat. 

Cornurile se ung cu galbenus si se coc la 200 de grade cca 30 min.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2020, 15:09
la 07.05.2020, 15:27
Tare bune și frumușele...!
la 07.05.2020, 16:25
Ne plac
la 07.05.2020, 17:13
cam bune pufoaselea alea
la 07.05.2020, 18:34
Bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking