Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002 in Dulciuri
7 Aug 2019 | 13586 vizualizari
Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Ingrediente

  • 1 kg faina de cozonac
  • 350 ml lapte caldut
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 3 oua
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • rahat, ciocolata taiate bucatele
  • ou pentru uns cornurile
  • Decor
  • sirop de zahar si fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol.

Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)

Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.

Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)

Dupa ce s-a activat drojdia, incepem a adauga laptele caldut si a framanta, adugam ouale, coaja de lamaie, vanilia si framantam, la sfarsit adaugam untul pe rand framantand continuu, va rezulta un aluat elastic usor de lucrat pe care il vom pune la dospit, ferit de curent si acoperit cu o folie pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 3-4 bucati, dam forma aluatului foaie rotunda sau cum aveti chef voi, taiati aluatul in forma de triunghiuri si le umpleti cu rahat sau ciocolata bucatele.

 Asezam cornurile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata se scot si se ung cu sirop ( 6-7 linguri de zahar cu 100 ml de apa se pun pe foc pana se topeste zaharul si capata aspect de sirop cand ridicam lingura) si se presoara cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat

Postat de momo121

Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat

   Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.     Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2019, 09:32
Cât de frumușele sunt...!
la 07.08.2019, 09:40
Multumesc Rodica!
la 07.08.2019, 09:44
la 07.08.2019, 10:02
Foarte gustoase și ce bine arată, bravo!!!!
la 07.08.2019, 12:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking