Desert cornuri pufoase cu finetti

Postat de katty in Dulciuri
24 Mar 2018 | 11236 vizualizari
Desert cornuri pufoase cu finetti

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 280 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • finetti
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns

Mod de preparare

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si omogenizam. Turnam in mijloc si incepem sa framantam turnand cate putin lapte caldut. Cand am incorporat tot laptele in faina, adaugam uleiul. Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini si lasam aluatul la crescut intr-un loc cald.

Cand a crescut, rupem bucati din el, pe care le framantam pe un blat uns cu putin ulei. Intindem aluatul in forma rotunda, pe care o taiem in 8 parti egale. La  mijlocul bazei fiecarui triunghi format  facem o mica crestatura, apoi punem cate o lingurita de finetti. Rulam cornurile dinspre baza spre varf. Asezam cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la crescut 1/2 de ora. Ungem cornurile cu galbenusul batut cu lapte si dam tava la cuptorul preincalzit pana e rumenesc frumos. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri pufoase in doua culori

Postat de Bia27

Desert cornuri pufoase in doua culori

Drojdia o amestecam inainte cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Cernem faina intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 15:58
Ce apetisante sunt!
la 24.03.2018, 16:19
la 24.03.2018, 16:39
Delicioase!
la 24.03.2018, 16:40
Bune!
la 24.03.2018, 21:03
Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking