Ingrediente
- 800 g faina
- 300 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- esenta de vanilie
- 100 g unt
- 1 lingurita sare
- 100 g zahar
- 1 ou
- Umplutura:
- gem de capsuni
- Pentru uns:
- 100 g miere de albine
- 3-4 linguri apa
Mod de preparare
Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 5 bucati.Luam prima bucata si pe masa infainata intindem un dreptunghi dupa care decupam triunghiuri.Punem cate o lingura de gem pe partea mai lata si rulam.Le asezam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit 30 min. Dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Cat inca sunt fierbinti le ungem cu mierea dizolvata in apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|