Desert cosulete cu dulceata si nuca

Postat de Dea_Dea in Dulciuri
19 Mar 2020 | 2846 vizualizari
Desert cosulete cu dulceata si nuca

Acum e acum, doamne le ador tare mult, dar nu le-am facut niciodata, poate va intrebati de ce ?Pentru ca nu stiu sau pentru ca intotdeauna facea altcineva si eu mancam :))

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr untura(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • dulceata de care aveti eu am folosit se zmeura.

Mod de preparare

Aluat:
Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am modelat-o dupa peretii formei. Trecem acum la umplutura.
Umplutura:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Punem in cosulete dulceata si deasupra spuma de ou cu nuca. Le vom coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius pentru 20-30, pana incep sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateuri cu branza si urda

Postat de cristinutanicolita

Pateuri cu branza si urda

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa. Framantam pana obtinem un aluat bine legat. Aluatul il impartin in 4. Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu...

Citeste continuarea

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Postat de cristeena20

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2020, 23:03
la 20.03.2020, 00:11
la 20.03.2020, 01:19
delicioase!
la 20.03.2020, 09:47
la 20.03.2020, 20:11
Bune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking