Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67 in Dulciuri
19 Mai 2019 | 1847 vizualizari
Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Foarte simple aceste Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri, dar de mare efect asupra iubitorilor de deserturi cu multă ciocolată. Cu puține ingrediente și într-un timp scurt, fără a necesita coacere, îi putem impresiona pe cei dragi cu un desert bun.

Ingrediente

  • Pentru 12 coșulețe:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de rom
  • În plus:
  • 2-3 lingurițe dulceață de trandafiri

Mod de preparare

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu câte un strat de ciocolată. Eu am format 6 coșulețe de ciocolată albă și 6 coșulețe de ciocolată neagră. Dăm formele de brioșe la frigider pentru 8-10 minute, până se întărește ciocolata pe ele, apoi le scoatem și repetăm procedeul. Eu am repetat procedeul de trei ori. Pereții coșulețelor trebuie să fie puțin mai groși pentru a nu se rupe când se desfac de pe formele de silicon. Lăsăm formele cu coșulețe la frigider până pregătim cremele. Ambele creme se prepară în același mod. Se încălzește smântâna pentru frișcă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până aceasta este topită și compoziția omogenă. Se dau vasele cu cele două creme la rece. Când sunt răcite complet se introduce mixerul în ele și se spumează. Apoi se încorporează mascarponele, esențele, zeama de lămâie la crema albă și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Se scot coșulețele de ciocolată din formele de silicon și cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu cu creme. Punem crema albă în coșulețele negre și crema neagră în coșulețele albe. Deasupra cremelor picurăm puțină dulceață de trandafiri pentru un plus de culoare, dar și de gust. Dăm delicioasele Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri la rece până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Postat de madi_marin

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa...

Citeste continuarea

Lichiu cu smantana si pere

Postat de RuxyRux

Lichiu cu smantana si pere

Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2019, 10:18
Ce minunatii! ae merge perfect una la
la 19.05.2019, 10:30
Sunt adorabile!
la 19.05.2019, 10:48
Delicioase!
la 19.05.2019, 10:48
Foarte frumoase si gustoase!
la 19.05.2019, 11:08

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking