Ingrediente
- INGREDIENTE ALUAT:
- 1 kg faina
- 2 plicuri de drojdie(14 gr)
- 10 linguri zahar
- 4 oua
- 200 ml ulei
- 500 ml lapte cald
- un praf de sare
- esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- ou pentru uns
- UMPLUTURA:
- 200 gr mac (am gasit gata preparat la un magazine polonez)
- 1 borcan mic de ciocolata tartinabila(Nuttela, sau altceva)
Mod de preparare
Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve.
Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom, coaja de lamaie, ouale si uleiul, incepem sa amestecam si adaugam si drojdia. Mai apoi adaugam putin cate putin laptele si framantam bine, pana aluatul se desprinde de pe vas, sau de pe mana. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 2 parti egale. Fiecare parte se imparte in 3. Se intinde fiecare parte si se unge cu mac, apoi se impleteste in 3, punem in forma de cozonac si ungem cu ou. la fel facem si cu partea cealalta doar ca punem ciocolata.
Coacem cam 40 min in cuptorul preaincalzit, la 170 Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|