Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
25 Mai 2017 | 3972 vizualizari
Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

Hristos S-a Inaltat !De cate ori fac aluatul de cozonac ma gandesc la mamaia mea draga care m-a crescut,la copilaria mea frumoasa alaturi de ea,la preparatele minunate pe care le facea,la cozonacii pufosi pe care ii prepara de sarbatori,la mesele imbelsugate.Ador anii copilariei mele,au fost frumosi si au ramas in inima mea.

Ingrediente

  • 700 gr de faina
  • 1 ou
  • 25 de gr de drojdie proaspata
  • 1 lingura cu miere
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 gr crema de ciocolata
  • 150 gr de nuca macinata
  • 100 gr de alune pisate
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • putin lapte

Mod de preparare

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

     Se adauga untul la temperatura camerei si continuam sa framantam aluatul. Cand e gata, il lasam sa creasca la caldura aproximativ o ora sau pana si-a dublat volumul.

      Pe masa de lucru, am presarat faina, am impartit aluatul in 2 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare, am intins cu ajutorul sucitorului, cate o foaie pe care am umplut-o cu crema de ciocolata, nuca si alune pisate si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

      Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava, am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra. Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns, i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade C si i-am lasat la copt 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de momo121

Desert cozonac cu aluat oparit

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.    Dupa ce s-a racorit, punem drojdia...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu mere

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2017, 19:16
la 25.05.2017, 19:19
Venim la masa
la 25.05.2017, 19:19
la 25.05.2017, 19:21
Cris cu mare drag va astept
la 25.05.2017, 19:26
Jumeri n-ai?

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking