Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Postat de mirela0911 in Dulciuri
2 Apr 2017 | 6441 vizualizari
Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Cu ingrediente putine si la indemana oricui, se poate prepara un cozonac delicios pentru zilele de post. "Retete de post economice"

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • apa cat cuprinde (cca 250-300 ml)
  • mere rase (din borcan am avu eu)
  • 3-4 lg nuca macinata
  • 1 lgt scortisoara
  • gem de prune cu nuca

Mod de preparare

Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin. 

Intre timp, apa ramasa se incalzeste usor, se adauga zaharul si se amesteca pentru a se dizolva. Se toarna peste faina, uleiul, coaja rasa de lamaie si restul de apa. Se amesteca totul, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este cazul, se adauga faina sau apa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei in forma dreptunghiulara. Se unge cu merele rase (pregatite pentru iarna), se presara nuca macinata si scortisoara, apoi se ruleaza cat mai strans. Se lasa deoparte.

Se ia a doua parte si se intinde la fel, apoi se unge cu gem de prune cu nuca. Se ruleaza si aceasta, apoi se impleteste cu cealalta rulada, dupa care se asaza intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa cca. 30 de minute sa creasca, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute (sau pana se coace si se rumeneste frumos deasupra).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

Postat de RuxyRux

Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

Am topit ciocolata pe baie de aburi intr-o suta de ml frisca lichida( nu se fierbe!). Intr-un bol de mixer am pus mascarpone, laptele condensat, restul de frisca, vanilia si am adaugat...

Citeste continuarea

Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Ciupercute cu glazura de cacao si nuca de cocos

Ciupercute: Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 11:43
numai bun langa ceasca mea de cafea
la 02.04.2017, 12:21
la 02.04.2017, 12:30
Cam bun, dar vreau sa fie cald...
la 02.04.2017, 13:06
bun
la 02.04.2017, 15:28

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking