Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata

Postat de costi7hector in Dulciuri
15 Apr 2018 | 3380 vizualizari
Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • 1,5 kg faina
  • 900 ml lapte caldut
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g unt topit
  • coaja a 3 lamai si de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 pliculete drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • 100 g nuca
  • 70 g stafide
  • Umplutura 2:
  •  50 g cacao
  • 100 g stafide
  • 80 g zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de citrice si se omogenizeaza. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune aluatul intrun bol mai mare uns cu ulei si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Apoi se da la frigider pentru circa 12 ore.

Intre timp se pun stafidele la hidratat in apa calduta amestecata cu esenta de rom. Se pregateste umplutura.Pentru umplutura cu crema de ciocolata se amesteca crema de ciocolata, nuca macinata si stafidele, iar pentru umplutura de cacao se amesteca praful de cacao cu zaharul pudra si cu stafidele.

Se infaineaza blatul de lucru, se scoate aluatul si se imparte in 5 bile. (Eu i-am facut in forme mai mici de cozonac, daca aveti forme mai mari, probabil vor iesi 3 cozonaci). Fiecare bila se imparte in 2 bucati de aluat. Se intinde cu sucitorul bucata de aluat, apoi se asaza umplutura, lasand marginile libere. Se unge una din margini cu ou apoi se ruleaza aluatul.Se face si urmatorul rulou apoi se impletesc usor cele doua rulouri si se asaza in forma de cozonac. Dupa ce se formeaza toti cozonacii, se mai lasa la cald circa 30 de minute ca sa creasca, apoi se dau la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 de grade.

Se servesc cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

Postat de Oana

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana...

Citeste continuarea

Negresa cu mascarpone

Postat de Valclaudia

Negresa cu mascarpone

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic. Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 09:47
bravo!
la 15.04.2018, 09:49
la 15.04.2018, 09:56
Foarte bun!
la 15.04.2018, 10:32
Minunat!
la 15.04.2018, 11:25

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking