Desert cozonac floare de post

Postat de Oana in Prajituri
11 Ian 2018 | 8430 vizualizari

O reteta simpla de cozonac de post, reteta video o gasesti mai sus.

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml suc proaspat stors de portocale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata – 7 grame
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 3-4 linguri nuca macinata
  • optional stafide
  • 1-2 linguri ulei pentru uns

Crema de cacao:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina.

2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale si incalzeste-l putin, cat se se dizolve zaharul si poti tine lejer degetul in amestec, sa nu fie fierbinte!

3. Pune sucul de portocale cald si amesteca usor, incorporand faina.

4. Adauga ulei putin cate putin si framanta aluatul 10 minute pana devine pufos si nu se mai lipeste de maini.

5. Unge un castron cu ulei, pune bila de aluat si lasa-l in loc cald 1 ora, 1 ora jumatate, pana creste si isi dubleaza volumul. Este posibil sa creasca mai greu, pentru ca nu are lapte si oua. Il poti pune in cuptorul electric la 40 de grade ca sa nu stai cu grija.

6. Pregateste crema de cacao: amesteca zaharul cu cacao si ulei si incorporeaza bine.

7. Dupa ce aluatul a crescut imparte-l in patru si intinde prima foaie rotunda direct pe hartia de copt si transfer-o apoi in tava de aragaz

8. Unge-o cu crema de cacao, presara nuca si stafide, intinde a doua foaie si pune-o deasupra. Unge din nou cu cacao, nuca, stafide, iar foaie, iar umplutura si pune urmatoarea foaie.

9. Pune un pahar in mijloc, cu gura in jos si cresteaza cu cutitul sus, jos si in laterale, apoi inca o data si inca o data pana obtii 16 petale.

10. Rasuceste-le cu grija, doua cate doua, in exterior, de doua ori, formand petalele florii.

11. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-l sa creasca la loc cald, inca 30 de minute.

12. Unge cozonacul cu putin ulei, apoi pune-l in cuptorul incalzit la 180 de grade C si lasa-l 30 de minute sa se coaca, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac floare de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de mirela0911

Desert fursecuri cu lamaie

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura

Postat de Irina

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura

Am pregatit intai blatul de cacao: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2018, 11:50
Foarte bun și drăguț!
la 11.01.2018, 12:03
Am fost tare impresionata de cat de bun a iesit! E genial!
la 11.01.2018, 12:17
frumoasa
la 11.01.2018, 12:33
la 11.01.2018, 13:03
Buna floarea ta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking