Desert cozonac pufos cu finetti si nuca

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 30558 vizualizari
Desert cozonac pufos cu finetti si nuca

Sunt asa de mandra ca am reusit sa fac cozonaci! Pentru voi poate este o banalitate, dar pentru mine este o realizare!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr finetti
  • 400 gr nuca maruntita
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. O lasam sa creasca 10 minute. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.

Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.

Pe masa de lucru am presarat faina, am impartit aluatul in 3 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare am intins cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care am umplut-o cu finetti si cu nuca si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

Asa am procedat cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra.

Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade si i-am lasat la copt 35 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu finetti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical....

Citeste continuarea

Tarta cu mere si suc

Postat de comanligia

Tarta cu mere si suc

Merele se curata de coaja,se spala si se taie cubulete.Apoi se calesc intr-o craticioara cu unt si zahar.Foaia de placinta se pune intr-o forma de silicon de tarta unsa cu putin unt,se pun bile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 20:24
Ce bine arata
la 28.03.2015, 20:28
multumesc
la 28.03.2015, 20:29
Nu ai pentru ce ...sunt foarte reusiti
la 28.03.2015, 20:33
sunt mandra ca am reusit
la 28.03.2015, 20:33
Arata tare, tare bine! Bravo!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking