Desert crema de ciocolata, la pahar

Postat de RODIMUR in Dulciuri
27 Sep 2019 | 3142 vizualizari
Desert crema de ciocolata, la pahar

Ceva dulce, la pahar, rapid și ușor de făcut. Exact ce pot să fac acum, în convalescență... Există multe variante de cremă de ciocolată la pahar, unele cu albușuri, sau gălbenușuri crude  (ceea ce am vrut să evit) așa că am ajuns la această soluție, care ni s-a părut foarte fină. Fiind cu ciocolată neagră (pentru că asta aveam în casă), crema este puțin amăruie, de aceea am folosit mai mult zahăr (75 de grame). Evident, crema poate fi făcută cu ciocolată cu lapte și atunci se reduce cantitatea de zahăr.

Ingrediente

  • 250 ml de lapte
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos
  • 1-2 linguri de amidon alimentar
  • 2 lingurițe de ulei de alune de pădure
  • Pentru decor:
  • frișcă
  • ornamente decor

Mod de preparare

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte.

Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele.

Compoziția se dă la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și pentru ca gălbenușurile să nu coaguleze.

Când crema s-a îngroșat, se ia vasul de pe foc și se lasă puțin să se răcorească, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcorit, se adaugă uleiul de alune de pădure și se omogenizează bine compoziția.

Între timp se prepară frișca din: 150 ml de smântână rece, 1 lingură încărcată de zahăr pudră și opțional, 1 plic de vanilie.

Se toarnă crema răcită în pahare și se decorează cu frișcă și ornamente. Se dă la frigider cel puțin 25-30 de minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de ciocolata, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Crema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2019, 20:01
la 27.09.2019, 21:00
Imi placeee!
la 27.09.2019, 21:19
Mă bucur, Rocsi! Mulțumesc!
la 27.09.2019, 21:36
Si eu vreau sa încerc!
la 27.09.2019, 22:43
Foarte bine, Cristina! Sper să-ți placă...!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking