Ingrediente
- 250 ml de lapte
- 50 grame de ciocolată neagră
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de smântână grasă
- 50-75 grame de zahăr tos
- 1-2 linguri de amidon alimentar
- 2 lingurițe de ulei de alune de pădure
- Pentru decor:
- frișcă
- ornamente decor
Mod de preparare
Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte.
Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele.
Compoziția se dă la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și pentru ca gălbenușurile să nu coaguleze.
Când crema s-a îngroșat, se ia vasul de pe foc și se lasă puțin să se răcorească, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcorit, se adaugă uleiul de alune de pădure și se omogenizează bine compoziția.
Între timp se prepară frișca din: 150 ml de smântână rece, 1 lingură încărcată de zahăr pudră și opțional, 1 plic de vanilie.
Se toarnă crema răcită în pahare și se decorează cu frișcă și ornamente. Se dă la frigider cel puțin 25-30 de minute, înainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de ciocolata, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|