Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul.
Se dă compoziția la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă.
Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcorească puțin, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.
Când crema s-a mai răcorit, se încorporează uniform untul.
Se ia un sfert din cantitatea de cremă și se adaugă căpșunile moi, ușor mărunțite, ca să lase culoarea și zeama lor.
Se toarnă crema de vanilie în pahare/cupe și deasupra se presară double choco balls.
Compoziția cu căpșuni se mai dă puțin la foc mic, la bain marie, până ce scade lichidul, după care se toarnă în pahare/cupe, peste crema de vanilie și choco balls.
Când crema din pahare/cupe s-a mai răcorit puțin, se presară deasupra fulgi de ciocolată.
Când crema se răcește total, se sigilează paharele/cupele cu cremă (se poate folosi folie alimentară) și se dau la rece, la frigider.
Se servesc după ce stau 1-2 ore la rece.