Ingrediente
- 2 l lapte
- 14 oua
- 14 linguri + 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1/2 kg piersici
- 4 kiwi
- scortiosara
- 1 steluta anason
- menta proaspata (sau uscata)
Mod de preparare
Intr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat timp se racoreste caramelul, spargem ouale intr-un bol adanc si le batem bine cu cele 14 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce se topeste zaharul adaugam scortisoara, menta si o steluta de anason pisata si subtiem compozitia cu laptele. Apoi “aruncam” in oala felii de piersica si cubulete de kiwi. Dam la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars cu piersici si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|