Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Postat de simona72 in Prajituri
14 Mar 2019 | 4030 vizualizari
Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Nimic nu poate fi mai bun ca si o prajitura facuta in casa. Aroma de vanilie si portocala fac deliciul acestei prajituri...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • Un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • 60 ml suc proaspat de portocala
  • 50-60 gr coaja confiata de portocala
  • Coaja rasa fin de la o portocala bio
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri rase amidon alimentar
  • 1 plic vanilie Finesse
  • 200 ml suc proaspat de portocala
  • 250 ml lapte dulce
  • 120 gr zahar
  • 70 gr unt gras
  • Pentru sirop:
  • 50 ml sirop din flori de soc
  • 300 ml apa
  • Pentru decor:
  • Felii de portocala
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr smantana grasa (peste 30%grasime)
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga galbenusurile cate unul si se mixeaza dupa fiecare. La viteza mica se continua mixarea, se adauga uleiul in fir subtire si sucul de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la ingredientele umede, se amesteca usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. La final se adauga coaja rasa de portocala si coaja confiata. Se pune alautul in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 25 minute. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza folia de copt. Dupa ce blatul s-a racit 4-5 ore sau pana a doua zi, se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema: se pune laptele cu zaharul pe flacara mica si se lasa pana zaharul s-a topit si laptele s-a incins destul de bine. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale, amidonul si vanilia. Se amesteca bine compozitia cu un tel sa se amestece ingredientele si amidonul sa se dizolve. Se adauga laptele fierbinte, se transfera compozitia pe aragaz, pe flacara mica, se amesteca constant si se lasa pana crema incepe sa fierba si se ingroasa. La final se adauga untul taiat cuburi, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema. Se pune folie alimentara peste crema, se da la frigider sa se raceasca. Cand folosim crema la prajitura o mixam inainte de folosire.

Se pune primul blat in tava in care a fost copt blatul. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, se adauga jumatate de crema, se pune celalat blat, se insiropeaza si se da la frigider pana pregatim crema pentru decor. Se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pana capata consistenta usoara. Se adauga smantana grasa, se continua mixarea pana frisca se tine bine pe paletele mixerului. Se portioneaza prajitura, se pune frisca intr-un pos si se decoreaza fiecare bucata de prajitura cu frisca si felii subtiri de portocala. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2019, 15:33
Arată minunat!
la 14.03.2019, 15:46
Pot sa iau tava cu totul?
)
la 14.03.2019, 16:11
Eu nu ma mai joc !!! Toata lumea prepara prajituri . Pe deasupra banuiesc ca le si consuma )
la 14.03.2019, 16:13
Multumesc! Miha, doar ne uitam la ele )))
la 14.03.2019, 16:15
Sa stii ca sunt o persoana altruista dar acum a dat in mine pofta de dulce si imi este ciuda . Daca as fi la o intalnire cred ca as face ravagii )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking