Desert croissante cu ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
2 Feb 2018 | 4526 vizualizari
Desert croissante cu ciocolata

Pufoase, delicioase, minunate!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 40 g margarina Unirea
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
  • 1 banana
  • 1 albus
  • nuca

Mod de preparare

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.

Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul, praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam, iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min. 

Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri, punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam. 

Ungem crossant-urile cu albus de oubatut si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert croissante duo

Postat de deyutzky

Desert croissante duo

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...

Citeste continuarea

Desert mini croissante cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert mini croissante cu ciocolata

Rupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2018, 15:42
Arata foarte bine!
la 02.02.2018, 15:50
Delicioase!
la 02.02.2018, 15:52
Multumesc! Sunt calde inca
la 02.02.2018, 15:52
la 02.02.2018, 15:57
foarte bune

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking