Ingrediente
- 1 foaie aluat foietaj
- 100 g zahar brun
- 1 lingura scortisoara
- 1 galbenus de ou
- 100 g unt
Mod de preparare
Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid.
Mai intai amesteca untul topit cu zaharul si scortisoara. Presara putina faina pe masa, intinde foaia de aluat si unge-o cu amestecul de unt. Taie foaia pe jumatate si apoi in triunghiuri. Ruleaza usor croissantele si pune-le intr-o tava pe hartie de copt. Apoi unge croissantele cu galbenusul de ou.
Pune tava in cuptorul incalzit la 200 de grade si lasa croissantele sa se rumeneasca pentru 15 minute. Gata! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante cu unt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|