Desert croissante umplute

Postat de mirela0911 in Prajituri
17 Mai 2020 | 3984 vizualizari
Desert croissante umplute

"Aluaturi de casa" M-am inspirat de aici pentru reteta de croissante, mi s-au parut usor de facut si nu foarte mare timpul de asteptare, dar cel mai important e ca au iesit super bune. Am modificat un pic si le-am umplut cu diverse combinatii, dupa gustul nostru.

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 200 g unt gras
  • 80 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou pt uns
  • nutella
  • crema de branza cu fructe
  • gem de visine

Mod de preparare

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut.

Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi untul rece taiat in cubulete. Cu ajutorul degetelor se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat nisipos. Se toarna laptele cu drojdia si se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se scoate aluatul si se intinde in foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm si care se impacheteaza aducand marginile laterale spre interior, unindu-se la mijloc, apoi de jos in sus, tot asa la mijloc sa se intalneasca. Se da din nou la rece pentru 15 minute. 

Se scoate din frigider si se intinde din nou aluatul avand grija ca partea indoita sa fie in jos. Se impacheteaza la fel ca si prima data apoi se da din nou la rece pentru 15 minute. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori, avand grija ca partea indoita sa fie jos.

Dupa ce se scoate aluatul din rigider pentru ultima oara, se imaprte in aproximativ doua parti egale si se intinde in foaie dreptunghiulara cu dimensiuni de cca 15x40 cm si cu o grosime de 1 cm. Se taie in triunghiuri egale si se asaza pe latura opusa varfului cate o lingurita din nutella, gem de visine sau crema de branza (la alegere) apoi se ruleaza inspre varf.

Se asaza croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Se lasa 20 de minute sa creasca, se ung din nou cu galbenus apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Postat de Valclaudia

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2020, 20:46
Le-ai umplut cu mana ?
la 17.05.2020, 20:50
Arata bine!
la 17.05.2020, 21:07
Bune!
la 17.05.2020, 21:08
la 17.05.2020, 21:44
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking