Ingrediente
- 300 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 150 ml lapte
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita zahar
- 100 g nuca macinata
- 50 g unt pentru aluat
- 70-100 g unt pentru uns foile
- 1/2 lingurita sare
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am adaugat sarea. Apoi am adaugat untul moale. Am inceput sa framant. Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora. Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul. Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie. Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila. Am uns cu unt si deasupra nuca macinata. Am rulat. Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in exterior. Am tapetat tava cu unt si faina. Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie. Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C. Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute. Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca, le-am pudrat si le-am servit imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cruffins umplute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|